söndag 19 februari 2017

En hel helg i matens tecken

Jag måste nog frivilligt erkänna att mitt matlagande gick lite överstyr denna helg, men jag får snudd på panik om inte frysen är fylld med matlådor, och det är den nu kan jag lova! Eftersom jag numera har halkat in på att även ta med matlåda till Danai varje dag, så har ju åtgången dubblats.




  • Sous vidade och grillade kycklinglår
  • Spaghetti Bolognese
  • Grekisk kycklingsoppa med ägg och citron
  • Chili Con Carne till tusen
  • Älgfärsbiffar med min supersås och lila(!) ugnspotatis
  • 1 kg karamelliserad lök som jag har sous vidat i 24 hr och som ska bli fransk löksoppa







Förövrigt så har helgen bjudit på tämligen (för årstiden) fantastiskt väder och idag toppade termometern på 10 grader i skuggan och en härlig vårsol har bjudit på sig själv hela dagen lång.

Trots att isen på sjön är väldigt blöt, så vågade jag mig ut på en riktig rejäl långtur med Icci och Kick Bike idag! Vi drog iväg tvärs över sjön och var nästan framme i Ulvshyttan innan vi vände hemåt. Styrningen fungerar riktigt bra, trots att Icci inte har lärt sig skilja på höger/vänster, men när hon viker av åt ena eller andra sidan så säger jag bara "nej!" och hon rättar upp sin bana och fortsätter framåt i full galopp! Ett tag gick det så fort att det nästan vände sig i magen och känslan var hisnande, men utan broms är det bara att bita ihop och se till att jag håller mig upprätt! Hehe, Icci ser faktiskt lite sliten ut, och det händer verkligen inte ofta!

Tänka sig att klockan är 17.00 och det fortfarande inte är mörkt! Ljuvligt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar