söndag 2 april 2017

Vårkänslor och matlagningsextas



Alla har ju givetvis hört talas om vintertrötthet. Det är ju ett mycket känt begrepp, och något som jag ofta pratar med mina elever om. Men vårtrötthet och vårdepression? Jag hade då aldrig hört det nämnas, men fattar nu att det är lite av det som jag har drabbats av, men ack så mycket mer energi jag har nu när vädret har blivit bättre! Att påta i trädgården, plantera, kratta, köra skottkärra och se små knoppar titta upp ur jorden är som balsam för själen och en stor vitaminspruta av nyfunnen energi.

Isen börjar smälta och sjöfåglarna har börjat anlända, solklara tecken på att det faktiskt blir vår i år igen.

Själv då? Hur mår jag? Nja, hyggligt, men jag ser ju för fanken ut som ett russin i ansiktet. Ett blekt russin. Jag har nog inte handlat skönhetsartiklar på Kicks eller liknande affär på 10 år, men nu i helgen slog jag till! Vid närmare eftertanke så är det nog snarare 25 år sedan sist. Haha! Jag brukar bara beställa lite dagkräm och nattkräm från Oriflame, men nu tog jag faktiskt en tur till Borlänge och införskaffade några skönhetsprylar till mig själv. Med hjälp av expediten (som granskade mitt skrynkliga ansikte närmare än vad jag tyckte var trivsamt), köpte jag 2 produkter. Ett serum från Clinique och en anti-aging foundation från något (för mig) okänt märke som var speciellt framttaget för skrynkliga tanter. Jag höll på att tappa hakan fullständigt när jag skulle betala, men lyckades hålla masken! 1,690:-!!!! Guuuud så snygg jag kommer att bli!


Med ny schvung i stegen, måste jag nog även rannsaka mig själv lite närmare även på andra plan. Vad är det för galenskap med mig och min matlagning? Jag blir lite som en narkoman utan knark eller en alkoholist utan sprit om jag inte lagar mat. I fredags lagade jag underbara lammfärsbullar med en massa mynta och igår, i ren desperation eftersom jag inte hade någon plan, tog jag fram en skinkstek ur frysen som jag kokade skiten ur, och som idag  blev "Dubbellagad brynt fläsk med koriander och ingefära". Gottigott och ligger redan ute på matbloggen. Det är ganska vanligt i Asien att dubbellaga kött, och det är något som jag tänker testa vidare. Det kommer nog bli en favorit eftersom då lagar jag ju mat 2 gånger för att skapa en rätt. Passar mig perfekt.




Ikväll får jag besök av Sussi, och det har tyvärr blivit mycket långt mellan varven sedan flytten till Flaxan, så det ser jag fram emot. Jag gillar att vara social, men i mycket små doser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar