onsdag 15 mars 2017

Färsk fisk anyone?

Ikväll när jag kom hem fick jag en riktigt trevlig överraskning. Det hängde en kasse på grinden och när jag klev ur bilen och kollade så såg jag att det var min underbara granne som hade lämnat nyfångade abborrar till mig och katterna. Döm om min förtjusning när jag såg 3 små rackare till katterna och 2 stora fina abborrar till mig!

Jag började genast planera min middag.... Smörstekta abborrar med skirat smör, små kokta delikatesspotatisar och lite gräslök och kanske även lite smörstekta kantareller vid sidan av. MUMS! Det började kurra i magen direkt!

Larma av, låsa upp och in med min nyfunna skatt i köket. Först och främst upp ur påsen för fotografering. Jag tänkte att det här blir fina före- och efterbilder till matbloggen. Klick, klick, klick.



På med en kastrull vatten och i med småttingarna som jag tänkte koka lite till katterna innan jag rensade ur dem. Väl i kastrullen såg de lite konstiga ut. Fenorna fälldes liksom upp och jag tog en närmare titt. DE LEVDE! GAAAHHH! Min induktionshäll är ju snabb som attan så det var ju redan för sent att dra av kastrullen och nacka de små stackarna. Jag fick lite panik och gick helt enkelt ut ur köket tills vattnet kokade rejält! Urk!

Tillbaka i köket tog jag en närmare titt även på de stora firrarna som jag hade tänkt skära upp magen på, rensa och smörsteka. DE LEVDE JU OCKSÅ! Snacka om färsk fisk!


Jag har ju fiskat lite (läs: metat någon gång ibland och lagt  ut ett nät eller mjärde då och då) och då brukar jag bara bryta nacken av fisken när jag tog den av kroken, men det här var lite too much! Slutligen så slängde jag helt enkelt in de stora firrarna i kylen för att självdö och får väl äta dem imorgon....

Jag behöver väl inte tillägga att jag inte tänker öppna kylen förrän imorgon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar