lördag 4 november 2017

Bara en helt vanlig ledig dag

Började dagen med en shoppingrunda tillsammans med vovvarna. Efter att ha avverkat några affärer så tog jag en liten timeout på Subway. Härlig brunch.



Vidare till min favoritbutik 4-Tassar där jag vägde Mini. Hon har gått upp 2,5 kg sedan hon kom till mig och väger nu 22,5 kg. Låter lite, men är kanske OK. Vette katten. Passade på att ta en snabb fika för lite social träning. På 4-Tassar så får givetvis vovvarna sitta i soffan och käka godis medan matte dricker kaffe, men satan vad skraj hon fortfarande är.


Sedan var det en tur till Systembolaget, och döm om min förvåning när det var stängt! Jag hade inte en tanke på att det var röd dag idag. Sussi får alltså ingen Martini Bianco ikväll tyvärr. Sorry Sussi!

Som sig bör under ledighet, så har jag givetvis också lagat mat, massor med mat. Jag nämnde ju att jag köpte en hel oxfilé igår, och den "sous viddade" jag direkt i sin egen vakuumförpackning från affären i 2,5 timmar på 54 grader redan igår kväll. Sedan höjde jag temperaturen till 62 grader och stoppade ner fläskläggen som fick ligga där i 18 timmar och blev klar dag.

Idag fortsatte jag gårdagens arbete med att skiva upp filén, krydda och steka i sisådär 30 sekunder på varje sida. Klart! 10 st färdiga medium rare oxfiléer är nu vakuumförpackade och frysta för kommande matlådor. Lätt som en plätt och ack så dekadent och lyxigt.




Vidare kokad jag rotmos på kålrot, morot, potatis och palsternacka, så nu är kvällens middag och ytterligare några matlådor klara. Check! Varken dekadent eller lyxigt, bara mumsigt.

Energin hade inte riktigt tagit slut, trots att mörkret utanför fönstren var kompakt, så det blev även ett gäng brödpinnar till kvällen. Fläsklägget kan ju behöva piffas till lite minst sagt.


Jag känner ett starkt behov av att baka, så det blir kanske morgondagen projekt. We shall see.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar